Posted on

petua paling pantas mengurangkan perut buncit dalam masa 24 jam bahagian 1

jika dilihat dalan negara malaysia secara keseluruhan bahawa sudah pasti kita dapat lihat ramai orang yang mengalami gejala perut buncit dan ini dikhususkan kepada kaum lelaki yang sudah berkahwin.

 

petua paling pantas mengurangkan perut buncit dalam masa 24 jam bahagian 1

ramai juga yang cuba untuk menghilangkan masalah perut buncit ini kerana ianya menggangu penampilan diri ketika berada di luar rumah ataupun di tempat kerja setiap hari. bukan itu sahaja malah jika ianya berterusan membuncit tanpa dikawal akan menyebabkan seluat dan pakaian tidak lagi muat untuk badan.bagi kaum wanita pula, masalah buncit sering terjadi ketika selepas hamil kerana berat badan meningkat secara mendadak tanpa deisedari oleh disebabkan kekurangan senaman atau pergerakan akibat daripada pantang.

kali ini kedai online akan tunjukakan beberapa cara yang pantas lagi cepat untuk menghilangkan masalah ini dalam masa 24 jam sahaja tetapi hanya mereka yang serius dan berdisiplin sahaja akan berhasil.

sila lihat senarai langkah yang terbaik di bawah:

 

menjauhi makanan yang tinggi dengan kandungan karbohidrat

jika terlampau banyak kuantiti karbohidrat yang diambil setiap hari tanpa melakukan aktiviti lasak untuk membakat semula tenaga yang dihasilkan di dalam badan menyebabkan buncit dengan cepat. oleh yang demikian, tidak digalakkan mengambil makanan karbohidrat pada waktu malam kerana metabolisma pada waktu malam hari tidak lah aktif seperti siang hari. lemak juga tidak dapat dibakar menyebabkan ianya terkumpul dan menyebabkan kegemukkan dengan pantas hanya beberapa hari sahaja. kurangkan makanan tersebut adalah langkah yang terbaik perlu diikuti.

 

makanan goreng dengan minyak tinggi lemak perlu dielakkan

ayat diatas bukan bermaksud tidak boleh lansung makanan goreng tetapi kurangkan kuantiti yang diambil supaya hanya cukup untuk kenyang dan menghilangkan rasa lapar dalam diri. disarankan menggunakan minyak yang berkualiti dengan tahap lemak yang rendah dan bukan tinggi dengan lemak tepu yang amat sukar diproses di dalam badan manusia. anda boleh gantikan makanan bergoreng dengan makanan atau lauk steam dan rebus. walaupun kurang sedap tetapi ianya memberikan keuntungan kesihatan pada badan anda.

 

jangan makan pada waktu larut malam ataupun sebelum tidur

masalah ini sering berlaku kepada mereka yang sering berborak dan melepak di kedai mamak sehingga waktu pagi. sudah pasti mereka akan makan di kedai mamak walaupun sudah jam 3 pagi dan apa yang berlaku adalah apabila pulang ke rumah terus tidur bersama dengan makanan yang masih belum sempat diproses di dalam badan. perut sudah pasti akan buncit kerana lemak makanan yang baru masuk ke dalam badan tidak dapat diproses secara normal. bagi pelajar universiti pula kebanyakkan akan makan maggi segera pada waktu malam ketika lapar tanpa menyedari bahan dalam mee segera adalah tidak sihat dan menggandungi banyak lemak dan kalori yang tinggi. jika betul-betul terlalu lapar, disarankan minum air milo dengan biskut kosong sekadar untuk menggurangkan lapar pada waktu malam. sila ambil masa 5 jam tanpa makan sebelum masuk tidur bagi memberi peluang makanan dalam badan dicerna dengan normal dan sempurna.

 

cukuplah sampai disini untuk bahagian satu…. nantikan esok pula untuk bahagian kedua…

 

anda perut buncit dan perlukan baju saiz lebih besar? jom lihat di kedai kami

——->>>> Kedaionlinemy (Klik Disini) <<<<<<——

tq