Kedai Online

Terus Pergi Ke Bahagian Barangan Jualan (Klik Disini)

 

kedai online satu malaysiakedai online anak malaysiakedai online satu malaysia

Terus Pergi Ke Bahagian Barangan Jualan (Klik Disini)

 

www.kedaionlinemy.com :::
Senarai Barangan Kedai Online My (Klik Disini)

#_#_ataupun_#_#

www.dopcip.com :::
Senarai Barangan Dopcip (Klik Disini)

 

Apakah Itu Kedai Online ?

Kedai online adalah sebuah platform perniagaan di internet yang dibina khas untuk memudahkan para pembeli dan penjual menjalankan urusan jual beli dengan mengunakan sistem online. Kedai yang dibina mempunyai pelbagai jenis barangan jualan seperti produk kesihatan, kecantikan, jus minuman, pakaian, wangian dan lain-lain. Dengan adanya kedai seperti ini pembeli tidak perlu bersusah payah keluar dari kediaman untuk mencari barangan yang diperlukan. Pembeli hanya perlu mengunakan kata kunci dalam carian pada kedai tersebut dan jika barang tersebut tersenarai untuk jualan, pembeli boleh membuat tempahan secara online dengan segera. Sistem kedai online mengamalkan bayaran tempahan melalui “bank-in” ataupun transfer duit ke dalam akaun bank yang telah disediakan oleh kedai tersebut. Pembeli harus membaca terma dan syarat yang telah ditetapkan oleh kedai tersebut untuk memudahkan proses penghantaran barangan ke rumah anda.

Ciri-ciri Kedai Online Terbaik

Tujuan Utama

Setiap kedai online yang dibina sudah pasti mempunyai misi dan tujuan yang tertentu sebagai contoh ada kedai yang dibina khas hanya untuk menjual barangan dan peralatan sukan tanpa mencampur aduk barangan lain yang tidak berkaitan. Kedai seperti ini adalah kedai yang terperinci dalam jualannya kerana hanya fokus pada satu jenis kategori. Terdapat juga banyak kedai yang dibina bertujuan untuk menjual pelbagai jenis dan kategori barangan tanpa fokus pada satu jenis produk. Pembeli yang bijak akan memilih kedai yang sesuai bagi mereka untuk membuat tempahan online. Disarankan juga kepada pembeli untuk melihat dahulu misi dan tujuan kedai pada bahagian pengenalan kedai tersebut supaya lebih memahami tentang kedai sebelum membuat apa-apa transaksi. Pemilik kedai pastinya akan memaparkan pengenalan tentang kedai mereka supaya lebih mesra pelanggan.

Kemudahan Pelanggan

Setiap carian di dalam kedai online akan diubah dan disusun sehingga menepati kehendak pelanggan sebagai contoh barang jualan disenaraikan mengikut kategori masing-masing. Setiap tempahan online yang dilakukan oleh pembeli akan dimasukkan ke dalam troli online yang telah disediakan oleh kedai. Pembeli boleh membatalkan tempahan atau menambah barangan tempahan online mereka dengan cara yang telah ditetapkan oleh kedai. Ada juga kedai yang hanya menyediakan kod untuk setiap barangan dan jika pembeli berminat, mereka hanya terus memberitahu kod tersebut kepada pemilik kedai dengan mengunakan medium komunikasi yang telah disediakan. Proses pembayaran akan diberi panduan setiap satu sehingga selesai proses tempahan dan pembayaran. Kemudahan seperti ini disediakan oleh pemilik kedai online bagi memudahkan setiap pembeli yang mengunjungi kedai tersebut.

Jualan Ekonomi

Harga yang ditetapkan pada setiap barang jualan adalah harga yang paling minima dan berpatutan bagi menjaga ekonomi setiap pembeli. Pembeli tidak perlu membazir duit untuk keluar dari kediaman kerana hanya dengan adanya internet atau online, barang dengan mudah boleh ditempah. Pihak Kedai amat mengambil berat tentang kos penghantaran dan harga tersebut akan dijelaskan pada pembeli sebelum membuat tempahan. Kebiasaannya pemilik kedai akan terus menggabungkan harga barang dan kos penghantaran. Penjimatan ekonomi dalam pembelian sesuatu barangan adalah tujuan utama kenapa pembeli mahu berurusan dengan kedai online. Setiap pembeli pastinya mahu membeli barangan yang murah, menjimatkan dan yang paling penting berkualiti.

Menerima Penambahbaikan

Pemilik kedai pastinya akan mengambil berat tentang pelanggannya jika berlaku sesuatu masalah. Beberapa medium pertanyaan akan dibina dalam sesebuah kedai untuk pelanggan bertanyakan apa-apa soalan yang menyebabkan mereka keliru. Antara medium yang disediakan adalah facebook, email, chat secara live dan juga mesej whatsap. Masalah yang diajukan kepada pemilik kedai akan diambil dan setiap kelemahan akan ditingkatkan untuk kemudahan pelanggan pada masa akan datang. Kedai akan memegang konsep ini bagi membina rasa kepercayaan pembeli dan keselesaan semasa membuat tempahan tanpa memikirkan berlaku penipuan dan sebagainya. Oleh yang demikian, pelanggan online juga harus memilih kedai yang dirasakan boleh dipercayai perniagaannya serta mengambil langkah dengan melihat testimoni daripada pelanggan online yang lain sebelumnya.

Sifat Amanah

Setiap jual beli pastinya akan menitikberatkan konsep amanah diantara penjual dan pembeli. Amanah dari segi pembeli bermaksud melakukan suatu pembelian dengan cara yang mengikut syarat yang telah ditetapkan oleh kedai. Sebagai contoh pembeli perlulah menunjukkan bukti yang benar selepas duit telah di “bank-in” ataupun transfer ke dalam bank pemilik kedai. Resit perlulah ditunjukkan kepada pemilik kedai dengan jujur tanpa mengubah dan menipu. Amanah dari segi penjual pula bermaksud barangan yang dijual perlulah dalam keadaan yang sesuai dan berkualiti seperti yang dipaparkan di dalam halaman kedai online. Barangan yang dihantar ke rumah pembeli perlulah sama seperti yang ditempah supaya tidak merugikan pada kedua-dua pihak. Penjual akan menunjukkan bukti bahawa barang tempahan telah pun dihantar dengan menunjukkan nombor resit penghantaran yang terdapat pada resit Poslaju. Nombor penghantaran ini boleh disemak secara online di dalam internet untuk melihat status kewujudan penghantaran dan memastikan sama ada barang tersebut telah diterima ataupun masih dalam proses.

Ikatan Kepercayaan

Selepas pelanggan berjaya melakukan jual beli di sebuah kedai online untuk yang pertama kali, maka terciptalah satu ikatan kecil atau dengan kata lain “kepercayaan”. Ikatan amat penting bagi pemilik kedai tersebut kerana semakin besar ikatan kepercayaan pelanggan, semakin kerap pelanggan tersebut mengunjungi kedai. Bukan itu sahaja, malah pelanggan juga akan menyebar atau menyarankan kepada kenalan mereka yang rapat dengan mengatakan bahawa kedai online anda bagus dan selamat daripada penipuan. Tanpa ikatan kepercayaan sudah pasti kedai tersebut seperti “batu di tepi jalan” dan dalam keadaan yang sunyi. Pengunjung hanya memasuki halaman kedai tetapi tidak merasa selesa dan merasa tidak selamat untuk membuat urusan jual beli. Ikatan kepercayaan juga boleh tercipta dengan adanya medium khas untuk pengunjung berkomunikasi dengan pemilik kedai dan perkara ini amat penting untuk memastikan kedai tersebut berjaya.

Kesimpulan Kedai Online

Sistem pembelian secara online telah pun menjadi satu tren pada masa kini dan akan menjadi lebih hebat pada masa akan datang oleh kerana sifatnya yang menjimatkan kos, masa, cepat dan mudah.

 

Terus Pergi Ke Bahagian Barangan Jualan (Klik Disini)

SEO Reports for kedaionlinemy.com