Posted on

kedai menjual lampu solar taman rumah harga murah

kedai menjual lampu solar taman rumah harga murah

 

 

pengalaman menggunakan lampu solar ataupun dikenali sebagai lampu LED yang menggunakan tenaga cahaya matahari dan ditukarkan menjadi arus elektrik yang menyebabkan bersinarnya lampu tanpa wayar. ohh.. hebat alat ini iaitu lampu suluh tanpa elektrik menjimatkan duit aku. sudah lama aku menggunakan lampu solar di kawasan rumah sebabnya aku memang tidak mempunyai wang atau duit yang mencukupi untuk membayar duit elektrik. jadi aku pun pilih lampu solar kerana sudah lah mudah boleh diangkat kemana sahaja kerana tiada wayar yang perlu dissambung dan syarat yang paling penting adalah letakkan sahaja lampu ini dikawasan yang akan disinari oleh cahaya matahari.

 

aku dah banyak kali beli alat ini secara online daripada satu kedai online yang sangat popular. senang cerita aku akan terus beri tahu nama kedai itu. korang masuk ke laman google dan sila taip kedaionlinemy dan dalam satu minit sahaja terus dapat lihat link kedai itu dan daripada situ korang tekan sahaja dan terus jumpa. bila kau cerita tentang lampu solar ini, apa yang aku rasa ianya memang hebat kerana cahaya setiap lampu solar berbeza. ada yang khas lampu untuk tuju pada satu kawasan dan ada yang khas dituju untuk jarak kawasan yang besar. khususnya untuk kawasan taman sebabnya jikalau guna wayar sudah pasti kos untuk membuat saluran wayar amatlah menyusahkan orang-orang taman kawasan rumah tersebut. jadi lampu solar yang dibeli di kedai online senang cerita hanya menggunakan kos bayaran sangat minima dan hanya beli secara online dalam masa tiga hari sudah sampai. apabila barang yang aku tempah sampai, aku keluarkan lampu solar tersebut dan sebelum digunakan alat ini, aku akan baca buku panduan dan cara untuk memasangnya.

 

apa yang hebat adalah setelah selesai baca buku panduan, aku ambil lampu solar kedai online ini dan terus letak dilokasi taman pada kawasan tengah. yes .. itu kataku kerana dalam masa yang singkat iaitu 5 minit, alat ini telah pun disusun rapi dan telah di aktifkan fungsinya. wow meh aku kongsi semua lampu solar yang telah aku gunakan dalam kehidupan untuk menjimatkan wang setiap hari.

 

kedai menjual lampu solar taman rumah harga murah

Mahu lihat lampu solat bulat ini?? KLIK DISINI

lampu solar ini adalah pertama kali aku gunakan dan lampu pertama membuatkan aku semakin suka dengan alatan solar tanpa wayar. aku gunakan di luar rumah kawasan belakang kerana tiada lampu dan sangat gelap. dalam hati fikir mahu tambar wayar dan lampu tetapi bila buat dan lakukan kiraan kos aku terpaksa batalkan tujuan. apakan daya kemampuan tidak mengizinkan untuk aku membuatnya. lampu ni bukan biasa-biasa tetapi luar daripada kotak pemikiran anda semua. mudah dipasang dan yang penting jangan lupa pakai sarung tangan bagi mengelakkan tangan anda berhabuk disebabkan kekotoran dinding rumah. cahaya lampu ini boleh dikatan terang juga dan jarak boleh diramalkan dalam 3 meter cahaya kuat. kalau korang mahu lihat lebih terperinci, silalah klik pada link yang telah aku sediakan. dalam tu memang banyak gambar yang lebih jelas untuk korang lihat. pernah terjadi satu malam itu lampu ini berkelip-kelip seperti mahu rosak dan aku cuba siasat apakah puncanya yang menyebabkan cahayanya terang dan gelap. malam itu aku pergi ke belakang rumah pada jam 3 pagi dan aku mendekati lampu solar ini dan apa yang aku lihat adalah lampu solar ini terus menyala tanpa tiada lansung kelip-kelip. jadi aku semakin pelik dengan lampu solar yang dibeli di kedai online pada bulan lima bulan lepas dan aku mengaru kepala selama satu minit sambil memikirkan punca sebenar lampu solar ini terpadam dan hidup kembali.

 

jadi aku cuba membuat satu eksperimen pada lampu solar ini iaitu dengan cara pergi jauh-jauh daripada lampu solar dan melihat secara fokus daripada jarak yang jauh. aku rasa ini lebih bagus caranya untuk mengetahui punca sebenar kejadian. jadi aku pun bergerak ke sudut rumah dan membiarkan lampu ini sendirian di belakang dapur dan aku berada di hadapan di tempat tetamu.alangkah terkejutnya aku bahawa lampu solar ini berkelip-kelip semula apabila aku jauh.aku menjadi semakin hairan dengan lampu solar kedai online ini dan aku terfikir dalam hati untuk bertanyakan kepada pemilik kedai online tentang lampu solar unik ini. bagi aku ini satu mistik daripada pembelian kedai online. dalam hati ini semakin tertanya-tanya apakah semua ini satu mimpi atau khayalan.

 

cuba korang lihat semula bentuk alat ini pada link yang saya bagi sebelah ini Klik Disini , memang menakjubkan dengan rupa bentuk alat lampu solar ini iaitu berbentuk seperti seakan-akan UFo. tahukah anda apa itu UFO? jikalau mahu saya tereangkan ianya adalah satu mitos di dunia bahawa UFO adalah pesawat piring yang diguna pakai oleh makhluk yang hidup di luar planet bumi yang bernama alien dan tubuh badan mereka juga berbeza dengan manusia dan ini membuatkan ramai orang lebih takut dengan makhluk mengerikan ini. oleh itu, jika anda ternampak piring terbang pada waktu malam, lebih elok anda ambil video dan rakam terus masukkan ke dalam youtube supaya menjadi viral dan akhirnya anda akan menjadi terkenal. UFO ini adalah mitos yang telah lama dibincangkan dan tiada yang dapat membuktikan kenyataan bahawa makhluk bernama alien wujud di luar planet bumi. walau bagaimanapun mitos ini menjadi misteri setiap hari dan apa yang kita boleh lakukan adalah tunggu sahaja makhluk mitos ini datang semula ke bumi dan tonjolkan diri mereka pada president baru kita iaitu donald trump supaya mereka terkejut beruk sambil termuntah melihat wajah sebenar alien misteri ini.