Posted on

10 tips petua melampau menghilangkan batuk pada masa kini bahagian satu

jika anda google sahaja susah pasti terlampau banyak tips yang tersenarai untuk menghilangkan penyakit batuk tetapi adakah anda pasti semua tersebut adalah mujarab ataupun dengan kata lain adakah petua tersebut amat sesuai diamalkan?

 

10 tips petua melampau menghilangkan batuk pada masa kini bahagian satu

selepas kami meneliti setiap petua yang tersenarai dalam setiap laman sesawang yang lain, kami mendapati terlampau banyak petua palsu yang telah ditulis dan hampir semua adalah lansung tidak akan memberikan kesan yang terbaik terhadap kesihatan anda. oleh itu kami sendiri akan senaraikan petua yang telah pasti mujarab yang boleh anda ikuti apabila diserang penyakit batuk. lihat senarai petua dibawah ini:

 

mandi dengan air panas

persoalannya pada suhu panas barapa yang diperlukan? jawapannya adalah cukuplah sekadar terasa panas dan kami cadangkan anda ambil air panas yang sedang mendidih campur dengan suku air suam supaya kepanasan dapat dijaga. air panas amatlah sesuai kerana telah diakui oleh doktor bahawa ianya boleh mencairkan kahak selsema yang gatal yang berada pada tekak anda yang menyebabkan kegatalan dan juga dapat mengembangkan otot saluran darah untuk lebih lancar.

 

minum teh dan madu

air teh adalah minuman yang pahit yang amat sesuai melawan penyakit gatal tekak. madu pula memang sudah diakui keberkesanannya dan memang terdapat banyak nutrien yang amat tinggi termasuk memberikan kesihatan tubuh badan. pada masa kini ramai orang suka menjadikan madu sebagai penganti pemanis gula yang amat merbahaya.oleh demikian dicadangkan anda mencampurkan madu dan teh supaya menjadi lebih manis dan lazat

 

kedai urut badan

tips ini amatlah sesuai bagi merekan yang dewasa dan selalu menghadapi masalah letih badan yang boleh menyebabkan masalah batuk. urut badan termasuk mengurut pada bahagian leher dan tengkok boleh mengurangkan penyakit batuk dan boleh menggeluarkan toksin kotor daripada badan dan yang paling penting pilihah rumah urut yang telah terbukti keberkesanannya dan dicadangkan untuk pergi ke rumah urut tradisional kerana urutan tradisional adalah lebih baik daripada urutan moden yang menggunakan mesin elektrik

 

kunyit dan cili padi

makanan berkuah ataupun sup yang pedas akibat campuran kunyit dan cili padi dalam masakan amat lah sesuai kepada mereka yang selsema dan batuk. keadaan panas dan pedas ketikan makan secara semulajadi akan mencairkan segala cecair kahak pada tengkok leher penyebab kegatalan dan seterusnya menggurangkan simptom. makanan yang dicadangkan adalah lauk masak cili padi pedas dan juga masakan makanan bergoreng yang dicampur dengan kunyit cili padi. sesetengah orang sudah pasti tidak tahan dengan pedas tetapi ini adalah salah satu ubat mujarab.

 

air kosong penapis air

semua orang sudah tahu bahawa dengan mengambil minuman air kosong dengan kuantiti yang banyak ibarat mencuci bahagian dalam badan dan membuang semua toksin kotor melalui air kencing. air kosong yang telah ditapis adalah paling mujarab (tidak termasuk air manis bergas). apabila semua toksin dapat dikeluarkan daripada badan, sudah pasti tiada lagi kuman yang melekat pada leher anda. walaupun penyakit batuk sudah berkurang, kuantiti air yang banyak amat diperlukan setiap hari jika anda mahu sentiasa sihat dan cergas. air yang banyak melancarkan peredaran darah termasuk pemikiran kecergasan semakin bertambah.

 

 

tamat bahagian satu……

 

 

ehh kami jual banyak barangan.. meh lah lihat… (Klik Disini)